<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104455" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК: Гласуван...

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община (видео)

21 Октомври 2021
0 539

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община, предава Dir.bg.

Отмяна на заповедта в частта й за училищата и незабавно връщане на децата в училище поискаха от Столична община. Според зам.-кмета по образованието Мирослав Боршош няма никакво основание за изпращането на всички деца в онлайн обучение, защото едва 4% са карантинираните паралелки от 1 до 4 клас. При горните класове под карантина са 7%, а от общо 16 329 заети в столичното образование има само 204 учители под карантина.

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община

“Настояваме веднага децата да се върнат в училище, особено уязвими са децата от 1 до 4 клас. Как се учиш да пишеш онлайн? Ще поискаме учениците да се върнат веднага, на секундата”, заяви Боршош.

“150 хил. деца бяха изхвърлени без причина от образователната система. 45 хил. деца от 1 до 4 клас бяха изхвърлени от нея, толкова родители са спрени да работят. Няма никаква причина да се затворят училищата”, категоричен беше заместник-кметът на столицата.

Три партии искат оставката на министър Кацаров

“Къде е причината да се затварят училищата? Никъде. Това е такова голямо безобразие”, заяви Боршош на брифинг на ГЕРБ. Той припомни, че СЗО препоръча училищата да се затварят последни, а това беше и обещанието на служебното правителство и лично на министър Стойчо Кацаров.

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община (видео)
Снимка: БулФото

“Министър Денков предаде учителите и директорите, защото не се съобрази с тях, ситуацията в София е много тежка”, каза още заместник-кметът на Столична община.

Окончателно: Всички ученици в София и в още няколко общини в страната минават онлайн от утре (видео)

“Некадърно и непрофесионално”

“Подхожда се изключително некадърно и непрофесионално”, каза още той, като подчерта, че не зеленият сертификат е проблемът, а въвеждането от днес за утре.

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община (видео)

Зам.-кметът на София изтъкна, че в безизходица са били поставени и родителите на 45 хиляди малки деца, ученици до 4 клас. Те не са успели дори да вземат от училищата учебниците на децата си за днешния първи ден на обучение онлайн.

Децата да се върнат веднага в училище, настояват от Столична община.

Източник: Dir.bg

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции