<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сгради в Софи...

Холивудската звезда Джон Малкович ще поставя спектакли в Народния театър

19 Януари 2022
0 3803

Холивудската звезда Джон Малкович ще поставя спектакли в Народния театър.

Това стана ясно от думи на Мариус Донкин, директор на Народния театър, който сподели новината пред парламентарната комисия по култура.

Влогър в Youtube заработи 54 млн. долара за година

Холивудската звезда Джон Малкович ще има спектакъл в Народния театър.

Очаква се американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович да се присъедини към екипа на Народния театър през 2025 г.

Донкин обаче смята, че е още рано да се тиражира тази възможност – има доста време да се осъществи проекта. А междувременно в театъра ще гостуват световни режисьори с постановки, които вече са в процес на работа. Много бяха отложени заради пандемията.

През 1976 г. Малкович става един от основателите на чикагския театър “Степенулф”. Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата True West. Играе на “Бродуей” с Дъстин Хофман в Death of a Salesman (1984). За тази роля получава наградата “Еми”, когато пиесата става телевизионен филм.

Дебютира в киното с филма “Място в сърцето” (1984), за който е номиниран за “Оскар” – за най-добра мъжка второстепенна роля. Получава номинация за “Оскар” и през 1994 г. за ролята си във филма “Под прицел” (1993), отново в същата категория.

Малкович е номиниран също за “Сателит”, БАФТА, две награди “Сатурн” и три награди “Златен глобус”. Други филми с негово участие са “Място в сърцето”, “Империята на Слънцето”, “Опасни връзки”, “Желязната маска”, “Развратникът”, обощава сайтът “Импресио”.

Все още не е ясно кога ще е конкурсът за нов директор на Имперската трупа, добави Донкин.

Източник: в. “24 часа”
Видео: Squarespace

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции