<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109311" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Турция прот...

Днес е ден на национален траур

24 Ноември 2021
0 3247

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк, и на жертвите, загинали в тежка катастрофа с автобус на автомагистрала “Струма”.

В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. Денят за национален траур бе обявен с решение на Министерския съвет от вчера.

При пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, на 22 ноември загинаха девет души, а двама пострадаха тежко. Пожарът е тръгнал от покривната част на сградата.

Голям пожар е избухнал в старчески дом, жертвите са девет (видео и снимки)

Днес е ден на национален траур

Пътен инцидент с автобус на магистрала “Струма” на 23 ноември взе живота на най-малко 45 души. Седем пострадаха тежко и бяха откарани в столичната болница за спешна помощ “Пирогов”.

45 души загинаха след като автобус се запали на АМ “Струма” (обобщение)

Туристическият автобус с регистрация в Скопие катастрофира и се запали на магистралата край пернишкото с. Боснек. Пътувал е от Република Турция към Република Северна Македония.

Последният път, когато България е била в траур, е на 27 август 2018 г. в памет на 20 загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге на 25 август, припомня NOVA.

Днес е ден на национален траур

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции