<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109802" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Губернаторът...

Pfizer обеща ваксина срещу варианта Омикрон до 100 дни

27 Ноември 2021
0 1617

До 100 дни от Pfizer/Biontex ще са готови с ваксина срещу новия вариант на Covid-19 Омикрон.

Компанията Biontex съобщи, че очаква до две седмици да разполага с повече данни

Те ще помогнат за установяване на това дали разработената от нея съвместно с Pfizer ваксина срещу Covid-19 се нуждае от преработване заради открития нов вариант.

До 100 дни от Phizer и Biontex  ще са готови с ваксина срещу Омикрон

Moderna посочи, че работи по създаването нов вариант на ваксината си срещу Covid-19 за новия щам, който беше наречен Омикрон от СЗО.

Компанията допълни, че възнамерява да тества възможността за по-висока дозировка на вече прилаганата си бустерна ваксина. Това е с цел по-добри резултати срещу новия щам.

Доц. Ангел Кунчев: Връщам се на работа в понеделник

Moderna отбеляза, че ще проучи и други кандидати за бустерна ваксина, които да предпазват срещу нови мутации на вируса, подобни на Омикрон.

Световната здравна организация обяви, че предварителните данни за силно мутиралия вариант на Covid-19 сочат, че той носи най-голям риск от повторно заразяване

Засега е известно, че B.1.1.529 е регистриран в РЮА, Ботсвана, Белгия, Хонконг, Израел и Белгия.

СЗО го обяви за вариант, “предизвикващ загриженост”, поради което и му даде име – Омикрон. Така се произнася “О” – 15-тата буква от гръцката азбука.

Източници: Клуб Z, Дневник

Снимки: Pixabay

До 100 дни от Phizer и Biontex ще са готови с ваксина срещу Омикрон

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции