<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протакането ...

До 3 000 години затвор за атентаторката от Истанбул

06 Март 2023
0 209

До 3 000 години затвор за атентаторката от Истанбул. Това поиска прокуратурата в страната за сирийката Ахлам Албашир, обвинена за бомбения атентат на истанбулския бул. „Истиклял” през ноември, съобщава NOVA.

Обвинителният акт бе приет от съда в Истанбул днес. В него се настоява за присъда „лишаване от свобода“ за сирийката Ахлам Албашир от 1949 години до 3000  години. В обвинителния акт се иска 36-имата заподозрени, сред които Албашир, да бъдат съдени по обвинения в „нарушаване на единството и териториалната цялост на държавата”.

Жена е извършила атентата в Истанбул, арестувани са над 20 души (видео)

От прокуратурата настояват още да бъдат съдени за „създаване или ръководене на въоръжена терористична групировка”, „членство във въоръжена терористична организация”, „извършване на бомбено нападение”, „умишлено  убийство“, „притежаване и съхраняване на опасни вещества без разрешение”, „трафик на мигранти”.

До 3 000 години затвор за атентаторката от Истанбул
Снимка: iStock

Петима заподозрени за атентата в Истанбул са арестувани у нас

При бомбения атентат на 13 ноември 2022 г. на популярния сред туристите бул. „Истиклял” в Истанбул загинаха шестима души. Други 99 бяха ранени.

При разследването бе установено, че зад кървавото нападение на бул. „Истиклял” стои Кюрдската работническа партия (ПКК) и свързаните с нея сирийски кюрдски Сили за защита на народа (СЗН).

Първото изслушване по делото е насрочено за дните от 9 до 11 май.

До 3 000 години затвор за атентаторката от Истанбул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции