<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179238" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кристо за отн...

Долф Лундгрен разкри, че от 8 години води битка с рака (видео)

11 Май 2023
0 346

Долф Лундгрен разкри, че от 8 години води битка с рака. Шведският актьор говори за първи път за случващото се с него през последните години в предаването на Греъм Бенсинджър – In Depth With Graham Bensinger, съобщи Variety.

Битката на Долф Лундгрен, прочул се с ролята на Иван Драго във филма “Роки IV”,  започва през 2015 г. Тогава лекарите за първи път откриват и отстраняват злокачествен тумор на бъбрека на Лундгрен.

Актьорът разказва, че в следващите пет години се е чувствал добре.

През 2020 г. се връща в Швейцария. Прави ядрено-магнитен резонанс, след като получава киселинен рефлукс. Тогава става ясно, че в тази област има още няколко тумора. 

Долф Лундгрен допълва, че по това време му откриват още шест тумора. Един от тях е бил твърде голям, за да бъде отстранен. Затова му се налага да започне системна терапия. Още тумори са открити през есента на 2021 г., когато Лундгрен пристига в Лондон, за да снима продълженията на “Аквамен” и “Непобедимите”, пише Variety.

„Разбрахме, че е много по-лошо, отколкото си мислехме“, казва Лундгрен. „Лекарят започна да говори за всички тези тумори извън бъбреците, като в белия дроб, стомаха и гръбначния стълб. Започна да казва неща като: “Вероятно трябва да си вземете почивка и да прекарвате повече време със семейството си” и т.н. Попитах го: „Колко време смяташ, че ми остава?“ Мисля, че каза две или три години, но по гласа му разбрах, че вероятно смята, че е по-малко.

Долф Лундгрен разкри, че от 8 години води битка с рака (видео)
Снимка: стопкадър/видео YouTube

Актьорът се обръща за второ мнение към друг лекар в Лондон.

Медикът открива, че ракът на бъбреците е мутирал като рак на белия дроб. Лекарят променя лечението на Лундгрен, подхождайки така, сякаш ракът е белодробен.

„Ако бях преминал на другото лечение, щяха да ми останат около три до четири месеца“, казва Лундгрен. И допълва, че новото лечение е започнало да свива туморите му с около 20% и 30% в рамките на тримесечен период. До края на 2022 г. туморите му се свиват с около 90 процента. Това позволява хирургично отстраняване на останалата белегова тъкан в тях.

„Прогнозата, да се надяваме, е че когато отстранят тези неща, няма да има никаква ракова активност и лекарствата, които приемам, ще потиснат всичко останало”, казва шведският актьор.

Почитателите на Долф Лундгрен могат да го гледат в “Непобедимите 4” и “Аквамен и изгубеното кралство”. Те ще тръгнат по кината съответно на 22 септември и 25 декември.

Брус Уилис страда от неврологично заболяване

Долф Лундгрен разкри, че от 8 години води битка с рака (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Аноним

    12 Май 2023

    През 2020 г. се връща в Швеция а не в Швейцария

Реакции