<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159935" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите р...

Доставките на оръжие и гориво нямало как да се случат, ако са били съгласувани с парламента (видео)

19 Януари 2023
0 158

Доставките на оръжие и гориво нямало как да се случат, ако са били съгласувани с парламента, сподели Велизар Шаламанов – бивш министър на отбраната. Това изказа той в интервю за bTV.

“Разкритията”, които бяха представени в материал на Die Welt, по-рано тази седмица, “осветяват три огромни проблема за България. Първо, когато най-силният човек в републиката, който е премиерът, се налага да работи не по публичен начин за постигане на такива важни цели, означава, че България е много силно завладяна от руската пета колона и институциите от най-високо ниво са пробити”. Това коментира още бившият министър.

Доставките на оръжие и гориво нямало как да се случат, ако са били съгласувани с парламента (видео)

“На второ място проблемът е, всъщност, със свалянето на редовното правителство на всички срещи участва президентът, който има коренно различна позиция от тази на Петков. И на трето място – виждаме, че България, по някакъв начин, е блокирана да има редовно правителство.”, добави още той.

Журналистът Филип Шлюк разказва за разследването си за доставките на България към Украйна (видео)

Това би ограничило възможността на България да участва във взимането на решения в НАТО и Европейския съюз.

“Трябва да стане ясно, че приоритет номер едно на България е да прекрати руския контрол върхъ българските институции.”, изясни Шаламанов. Повече гледайте във видеото!

Доставките на оръжие и гориво нямало как да се случат, ако са били съгласувани с парламента

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции