<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой временно ...

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са карантинираните след КСНС (видео)

12 Януари 2022
0 250

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са карантинираните след КСНС.

„КСНС не е кой знае колко голямо събитие, но продължи дълго и се проведе в сравнително малко помещение. Дали всички ще са под карантина, зависи от епидемиолога, който прави проучването. Общият брой карантинирани след Съвета е 28 души”. Това заяви в предаването “Здравей, България” по NOVA главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев. 

Той даде отговор на въпроса кой ще може да се възползва от по-кратката карантина.

Кой временно ще заеме мястото на карантинираните политици? (видео)

„Всичко зависи от това в кой момент ни е връчено предписанието от РЗИ. Това важи само ако сме контактни лица на заразен, но не и ако ние самите сме болни.”

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са карантинираните след КСНС
Снимка: БулФото

„Твърденията, че ваксините не работят, са тотално неверни. Те обаче не са толкова ефективни срещу варианта Омикрон. При него двудозова ваксинация ни предпазва с до 50%, а ако имаме трета бустерна доза защитата нараства с до 80-85%. Няма 100-процентова гаранция все още”, допълни Кунчев.

По думите му влиянието на Омикрон расте главоломно и ако карантинираме всички контактни, ще дойде момент, в който цялата страна ще е под карантина. Според Кунчев три са причините да расте броят на хората, които влизат в болница въпреки, че са ваксинирани – ниският процент на ваксинация в България, малкият процент поставени бустерни дози и това, че Омикрон успява да заобиколи имунитета, създаден от двудозовата ваксинация.

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са карантинираните след КСНС
Снимка: БулФото

„Изобретението на България да въведе наличието на антитела като основание за издаване на зелен сертификат е грешно. Безумно от медицинска гледна точка е и издаването на здравния документ веднага след първа игла”, категоричен е доцентът.

„Ще предложим опита на Германия – хора със сертификат за ваксинация, които реално не са имунизирани, но искат да го направят, да не бъдат преследвани от закона. Това обаче не изключва наказанието за служителя, издал фалшивия сертификат”, каза още Ангел Кунчев.

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са карантинираните след КСНС

Източник и видео: NOVA, “Здравей, България”

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции