<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Стойчо Ка...

Доц. Гломб: Няма ясен критерий за ефективността на антителата (видео)

12 Ноември 2021
0 250

Доц. Гломб: Няма ясен критерий за ефективността на антителата.

Наличието на антитела не е постоянен фактор, като няма ясен критерии каква е стойността, която прави антителата гаранция за безопасност. Това каза в предаването “Твоят ден” по NOVA доц. Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни болести. По думите й ваксината остава най-сигурният начин за борба с инфекцията. 

Окончателно: Ще признават теста за антитела за издаване на зелен сертификат (видео)

“Ваксината предпазва от тежко протичане на заболяването и фатален край. Не предпазва на 100% от инфектиране, но шансът това да се случи е значително по-малък, отколкото при неваксинирани и непреболедували. Срещалите се с вируса е добре да поставя ваксина между три и шест месеца след преболедуване”, обясни тя. 

Доц. Гломб: Няма ясен критерий за ефективността на антителата

Доц. Николаева коментира още, че новият “Делта плюс” вариант освен много по-бързо разпространяващ се, засяга и много повече млади хора. 

Фактите за Делта плюс: какво се знае за новия вариант на коронавируса?

“Разпространява се с 10% по-бързо от останалите варианти на инфекцията. При него се образуват много така наречени “семейни огнища”- ако някой в нашето обкръжение е болен, вероятността да зарази всички покрай него е много голяма. Маските, разбира се намаляват този шанс с около 60%, но 100-процентова защита няма”, допълни специалистът. 

Фактите за Делта плюс: какво се знае за новия вариант на коронавируса?

Поредната четвърта вълна, в която се намираме в момента се характеризира с много по-скорошно влошаване, между 7-10 дни, каза още доц. Любомира Николаева-Гломб

Доц. Гломб: Няма ясен критерий за ефективността на антителата

Източник и видео: NOVA “Твоят ден”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции