<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115794" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как концертн...

Доц. Кунчев: Обмисля се затягане на мерките в някои области (видео)

20 Януари 2022
0 1249

Доц. Кунчев: Обмисля се затягане на мерките в някои области.

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната- София, София- област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока, се обсъждат въвеждането на нови мерки”, обясни той.

Националният щаб ще вземе решение за мерките в столицата.

Отново рекорден брой новозаразени с Covid-19

„Ще предложим ограничаване на 50% в капацитета на работа в някои обекти, сред които заведения за хранене и развлечения”, добави Кунчев.

Доц. Кунчев: Обмисля се затягане на мерките в някои области

„Относно мерките в сферата на образование – там МОН взима конкретните решения. Но според националния план вероятно вече трябва да се въведе обучение на ротационен принцип за учениците след 4 клас”, каза Кунчев.

“От понеделник ще предложим учениците от 1-ви до 4-ти клас , както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на обучение. Останалите  5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас- да учат онлайн”, каза още здравният инспектор.

Националният пандемичен комитет: Целта е до края на месеца да ваксинираме 500 000 души (видео)

Във връзка с премахването на голяма част от противоепидемичните мерки във Великобритания доц. Ангел Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните ваксинационни нива.

“За това обаче е необходимо време”, добави той.

Доц. Кунчев: Обмисля се затягане на мерките в някои области

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции