<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентарн...

ДПС при президента: Предварителните условия спират диалога (видео и снимки)

02 Ноември 2022
0 142

ДПС при президента: Предварителните условия спират диалога. Това каза председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Радев пред ПП: Съгласен съм, че не може да има правителство на всяка цена (видео)

„Еднакво си говорим с всички. Има разлика между диалог и разговор. Конструктивният разговор, ако може да го направим целенасочен, може да го наречем в последствие диалог. Диалог с предварителни условия и червени линии трудно би произвел, какъвто и да е продукт. Диалог с разделителни линии, основани на реваншизъм и омраза трудно ще произведе продукт. Затова от ДПС на преден план поставяме диалогът”, каза Мустафа Карадайъ. 

ДПС при президента: Предварителните условия спират диалога (видео и снимки)
БулФото

Той заяви, че от Движението ще очакват политики от страна на първата политическа сила при връчването на мандата. Карадайъ нарече “вредна” политиката на реваншизъм и заяви, че от ДПС няма да я подкрепят без оглед на партията, от която бъде заявена.

Румен Радев посрещна представителите на ДПС с думите:

„Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За по малко от две години българите гласуваха 4 пъти за парламент. Общото между тези избори е че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да управлява сама. Не дадоха възможност за лесни коалиции. Въпреки това гражданите очакват техните проблеми да бъдат решавани устойчиво и ефективно. Това означава редовно правителство, подкрепено от мнозинство, което да поеме отговорността да управлява в нелеки времена. Да предприеме реформи с дългосрочен хоризонт и за икономически растеж, и за модернизация на страната”.

ДПС при президента: Предварителните условия спират диалога (видео и снимки)
БулФото

Кирил Петков: Ще се срещнем с ГЕРБ, ако преговорите се водят от Борисов (видео)

Още с встъпителните си думи Карадайъ заяви, че партията му ще се придържа към действията и ще избягва да приказва, каквато, по негови думи, е практиката на останалите парламентарни формации. Не стана ясно обаче дали от ДПС ще поемат мандат за съставяне на пряавителство, ако такава покана стигне до тях.

ДПС при президента: Предварителните условия спирад диалога

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции