<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

ДСБ избра своя председател (видео)

13 Февруари 2022
0 224

ДСБ избра своя председател.

Атанас Атанасов бе преизбран на лидерския пост на “Демократи за Силна България” (ДСБ). Това решиха делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията.

ДСБ избра своя председател

Пред партийния актив Атанас Атанасов призна, че „Продължаваме Промяната” на практика е изсмукала гласовете на „Демократична България”. Той призна и за трудното решение – коалицията със социалистите.

И ген. Атанас Атанасов подава оставка

„Едно редовно правителство бе невъзможно без участието на БСП в него. Решението, до което достигнахме, не беше лесно. За ДСБ то беше трудно именно заради БСП”, заяви Атанасов.

ДСБ избра своя председател (видео)

Преди конгреса конкурентката му Цецка Бачкова обяви, че се явява на избора с вяра. „Делагатите на конгреса ще имат сили да поставим едно ново начало на партията си”, коментира тя.

Евродепутатът Радан Кънев, който по-рано се оттегли от битката за шеф, изпрати поздравителен адрес от Брюксел. В него говори за разделение и интриги и обявява, че не желае отново да е заместник-председател.

ДСБ избра своя председател

Според коалиционните партньорите, който и да е председател, „Демократична България” ще остане. „Убеден съм, че който и да бъде избран „Демократична България” ще се запази и ще става все по-силна като коалиция”, заяви Владислав Панев.

„Ние ще конструираме постоянно действащ предизборен щаб, за да започнем подготовка на партията за явяване на местните избори, за да можем да разширим нашето политическо влияние и в местната власт”, обеща Атанасов.

ДСБ избра своя председател

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции