<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110782" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвинения, об...

Двойник на Радев охранява Троянския манастир (снимки)

04 Декември 2021
1 15526

Петдесет и седем годишният Дочо Моневски е родом от село Орешак и поради прилика с президента Румен Радев, често е бъркан с него. От шест години Моневски работи като охрана на Троянския манастир “Успение Богородично”, разказа той за БТА. Гордее се със сплотеното си семейство, което го прави много щастлив, особено с внуците си – Атанас (на 7 г.) и Елеонора (на 2 г.).

Двойник на Радев охранява Троянския манастир
Фейсбук/ Дочо Моневски

В селото, пък и в Троян, всички го познават. Моневски е сред най-добрите ловци в региона. Като всеки, който живее близо до планината, е заклет планинар и гъбар. Майстор е на домашната сливова ракия и отличен готвач на балкански гозби.

Дочо е категоричен, че не сменя работата си на нощна охрана на Троянския манастир за нищо на света. Обича я, носи му спокойствие и му дава възможност да се среща с много хора.

Преди години, когато Румен Радев за пръв път е избран за президент, много хора му казват, че едно към едно прилича на него.

Сега, след избора на Радев за втори мандат, отново го спират непознати и го поздравяват, бъркайки го с президента. А Дочо бърза да обясни ситуацията с приликата между двамата.

Моневски споделя, че лично не се е срещал с Радев. Той обаче много би се радвал да го види на живо, и да се снима с него.

Източник: БТА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции