<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140850" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисовото г...

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат

12 Август 2022
0 558

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат, а кандидатурата му ще бъде официално обявена през есента, пише Bloomberg. Агенцията не уточнява кога може да бъде обявено това, но заяви, че действащият президент е настроен оптимистично.

Той е окуражен от успехите в икономическата политика през последните седмици. Особено впечатляващи са спирането на ръста на инфлацията и намаляването на цените на бензина, както и от подкрепата на Конгреса за редица негови законодателни инициативи. Освен това според източниците Байдън смята, че е бил номиниран за кандидат за президент на Демократическата партия през 2020 г. Той е имал най-голям шанс да победи Доналд Тръмп, а след две години ситуацията вероятно ще се повтори.

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат

Джо Байдън падна от велосипеда си след разхода по плажа (видео)

Рейтингите на Байдън остават сравнително ниски. Но източници от обкръжението му твърдят, че президентът не им отдава голямо значение. Редица проучвания на общественото мнение показват, че ако трябва да избират между него и Тръмп, мнозинството от американците все още биха предпочели първия вариант.

Bloomberg уточнява, че не всички демократи са доволни от плановете на Байдън. Някои вече изразиха колебание, че настоящият лидер на Белия дом, който се готви да отпразнува 80-ия си рожден ден през ноември, трябва да се кандидатира за втори мандат.

По-рано източници от близкото обкръжение на Тръмп заявиха, че той също може да обяви намерението си да се кандидатира отново за президент тази есен.

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат. Джо. Байдън.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции