<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Един на всеки...

Джунглата превзема остров Бали след отлива на туристи заради пандемията (снимки)

11 Октомври 2021
2 5506

Джунглата превзема остров Бали след отлива на туристи заради пандемията, пише The Guardian.

“Когато туристите ги няма, джунглата завладява”, казва поговорка, която сякаш е мислена за индонезийския остров Бали. Една от световните горещи дестинации е и може би най-пострадалата от пандемията. Стъписващи кадри показват как туристическият рай е превзет от джунглата след затварянето през април 2020 година.

Остров Бали опустя заради мерките срещу коронавируса (снимки)

Оживени преди това градове като Кута, Убуд и Санур днес изглеждат сякаш в състояние на апокалипсис – с празни манекени по витрините, избуяла растителност и затворени ресторанти и хотели.

Според данните 60% от икономиката на острова е свързана с туризма.

“Да разчитаме единствено на крехката икономика от туризма, разбира се е много рисовано”, разкрива д-р Нйиоман Сукма Арида пред The Guardian. “Бали може да се върне към селското стопанство, докато търси алтернативи в подкрепа на икономиката си, за да не зависи от туризма.”

Надеждите са тази седмица да се възобновят полетите от Китай, Нова Зеландия, Южна Корея и Саудитска Арабия. Посетителите от тези страни обаче ще трябва да се подложат на 11-дневна карантина в хотел за своя сметка.

Ситуацията се промени драматично с обявяването на пандемията от коронавирус. Много от жителите на острова, заети преди това в туризма, сега едва свързват двата края.

Джунглата превзема остров Бали след отлива на туристи заради пандемията.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции