<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103020" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: AstraZeneca съобщи...

Един на всеки 6 тежки случая на Covid-19 във Великобритания е на неваксинирана бременна жена

11 Октомври 2021
0 353

Един на всеки шест тежки пациента с Covid-19 е неваксинирана бременна жена, сочи проучване във Великобритания.

20 от общо 118 пациенти с коронавирус, които са получили обдишване с кислород чрез апарат ЕМКО между юли и септември, са били бъдещи майки. Това сочат данните на здравната служба на Острова.

Бременните жени не са застрашени от спонтанен аборт след иРНК ваксина, сочи проучване

От тези 20 жени 19 не са били ваксинирани, а една от тях – само с една доза.

Пациентите, които получават терапия с кислород, често не успяват да се възстановят достатъчно, за да бъдат върнати обратно на стандартен вентилатор за обдишване. При използване на ЕМКО кръвта на пациента се извежда от тялото с помощта на машина, която симулира дейността на белите дробове и сърцето. Тогава от кръвта се премахва натрупания въглероден диоксид. Заменя се с кислород и кръвта се връща обратно в тялото на пациента.

Един на всеки 6 тежки случая на Covid-19 във Великобритания е на неваксинирана бременна жена

Лечението с ЕМКО се използва като последен вариант за тежките случаи на Covid-19, когато дробовете са изключително повредени от вируса. Здравните служби на Острова публикуват данните с надеждата те да убедят бременните жени да се ваксинират.

Припомняме, че всички ваксини, които са разрешени за употреба, доказано са безопасни за бременни и кърмещи жени.

„Това е още едно мрачно напомняне, че ваксината за Covid-19 може да спаси вас, бебето ви и вашите близки“. Това казва акушерката Жаклин Дънкли-Бент от здравната служба.

Данни от други две проучвания сочат, че Covid-19 може да доведе до гестационен диабет при бременните жени, кръвни проблеми и затруднено дишане преди и след раждането. При новородените на майки с коронавируса се наблюдава затруднено дишане.

Един на всеки 6 тежки случая на Covid-19 във Великобритания е на неваксинирана бременна жена

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции