<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

Един от авторите на сигнала срещу Илиев: Така се прави в правова държава

04 Септември 2021
0 491

“Така се прави в правова държава” – така един от авторите на сигнала срещу Петър Илиев коментира решението си да подаде такъв сигнал, пише Дневник.

“Всички сега говорят за правовата държава. Но в една правова държава се прави това – за да се установи дали има нещо нередно или не, се подава сигнал, който да бъде проверен от компетентните органи. Затова и подадох сигнала.”

Съкратената книга на Петър Илиев се представя като оригинала от 2015 г.

Един от авторите на сигнала срещу Илиев: Така се прави в правова държава

Това заяви за “Дневник” – Димитър Тачев – един от тримата души, които се обърнаха към Софийския университет с искане преподавателят по конституционно право Петър Илиев да бъде проверен за плагиатство. Името на Тачев стана публично благодарение на председателя на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. В сряда в туитър той написа кои според него са подателите. Той показва снимки на профили от “Фейсбук”, твърдейки че Калоян Георгиев, Димитър Тачев и Калин Ангелов са автори на сигнали срещу Илиев.

Обвиненията на Йорданов

Според Йорданов те са от Математическия факултет, Богословския и Юридическия факултет. Пред “Дневник” още тогава Калоян Георгиев отрече посоченото име да съвпада с прикачения скрийншот. Той отрече да е подавал сигнал срещу Илиев. По-късно през деня, Йорданов написа, “че се извинява на Димитър Тачев и уточни, че става въпрос за друг Димитър Тачев, който е подал сигнала.

Пред “Дневник” Тачев заяви, че е учил софтуерно инженерство в Софийския университет. Той решил да подаде сигнал срещу Илиев след интервюто му в сутрешния блок на “Нова телевизия”. “Аз не твърдя, че е плагиатствал, но искам компетентните институции да кажат дали това е така или не”.

Припомняме ви най-ярките моменти от интервюто във видеото.

Той отрича да е обвързан с политическа партия и с действията си да цели да подрони нечий авторитет. В поста на Йорданов в “Туитър” той намекваше, че сигналоподателите са привърженици на “Демократична България”

Проверката в етичната комисия на Софийския университет “Св. Климент Охридски” трябва да установи дали Илиев е копирал близо 80 страници в своята книга “Компетенцията на Народното събрание” от дисертацията “Парламентарен контрол” на друг преподавател – доц. Наталия Киселова. Междувременно в началото на тази седмица стана известно, че книгата на Илиев е намаляла с 80 страници

Един от авторите на сигнала срещу Илиев: Така се прави в правова държава

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции