<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106973" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Недостиг на т...

Един от доставчиците на тестове за ученици е изчезнал (видео)

09 Ноември 2021
0 2567

Един от доставчиците на тестове за ученици е изчезнал.

Днес на брифинга на здравните власти стана ясно, че единият доставчик, избран от Министерството на здравеопазването, е избягал. За това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференцията.

“Единият от даставчиците подписа договора и изчезна и не ги достави”, призна Кацаров и спомена името му – “Булснайт”. Фирмата е с български произход.

Един от доставчиците на тестове за ученици е изчезнал

Проверка на “Сега” установи, че фирмата е регистрирана в Младост-2 в София. Сред проектите, в които огранизацията участва като изпълнител, са проект за създаване на устойчиви работни места и езиково обучение на безработни лица във фирма “Спорт Трейдинг” ЕООД за 32 000 лв. Друг проект е за подпомагане ефективното изпълнение на дейността на дирекция АФКОС (Защита на финансовите интереси на Европейския съюз).

Недостиг на тестове ще остави малките ученици от 15 области у дома

Доставчикът е трябвало да достави 200 000 теста – половината тестове, които бяха поръчани през миналата седмица. От думите на Кацаров става ясно, че за момента губим около 120 000 теста. На брифинга не се спомена дали Министерстовото на здравеопазването ще предприеме нещо по въпроса с изчезналия доставчик. Не е ясно също дали са били преведни парите за тестовете.

Един от доставчиците на тестове за ученици е изчезнал (видео)

Кацаров обясни, че намерението му е най-късно до вторник другата седмица да осигури цялото количество тестове – 1,4 млн. Въпросните тестове би трябвало да стигнат за месец напред, обяви министърът.

Кацаров призова образователните власти да запазят спокойствие и да не бъдат нетърпеливи.

По-рано от МОН съобщиха, че учениците в 15 области на страната ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 теста за COVID-19.

Източник: СЕГА

Видео: NOVA

Един от доставчиците на тестове за ученици е изчезнал.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции