<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155384" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Продължава...

Еднократната помощ от 300 лева ще обхване учениците от 1-ви до 4-ти клас

15 Декември 2022
0 427

Еднократната помощ от 300 лева ще обхване учениците от 1-ви до 4-ти клас.

Народното събрание прие на второ четене предложението еднократната помощ от 300 лв. да обхване учениците от първи, втори, трети и четвърти клас. Това съобщи лидерът на левицата и вносител на предложението в НС Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook.

“След безплатните детски градини и безплатни учебници, още едно добро решение за децата и семействата. Всяко дете трябва да има шанс да учи. Качественото образование е гаранция за реализацията на младите хора. БСП последователно се борим те да усетят подкрепата на държавата. Политиките за младите и децата са наш абсолютен приоритет”, посочва Нинова.

Безплатни учебници от 1 до 12 клас гласуваха депутатите на първо четене

В четвъртък депутатите гласуваха на първо четене безплатни учебници от 1 до 12 клас.

Промените в Закона за предучилищното и училищното образование, предложени от “БСП за България”, бяха приети единодушно на първо четене със 178 гласа. Те предвиждат безплатното ползване на учебници и учебни комплекти да е принцип за всички етапи на училищното образование и да обхване всички ученици от 1-ви до 12-ти клас. Целта е осигуряване на равен достъп до образование.

Необходимите средства за безплатни учебници от 8 до 12 клас към момента, с отчетен инфлационен индекс, възлизат на около 80 млн. лв. за първата учебна година от прилагане на законопроекта. Съответно по 8 млн. лв. за втората и третата година от ползването на учебниците.

Еднократната помощ от 300 лева ще обхване учениците от 1-ви до 4-ти клас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции