<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски пре...

Екокатастрофа заплашва украинската столица (видео)

27 Февруари 2022
0 1351

Войната е на път да доведе до екокатастрофа след като снаряди попаднаха в нефтобаза край Киев, пише “Сега”. В същото време е взривен газопровод при Харков. А също и нефтобаза край Ровенки, в Луганска област.

Руски войски влязоха в Харков

Небето над Киев беше покрито с гъсти черни облаци, след като бе взривена нефтобазата при Василков късно снощи. Южният град е ключов за битката за украинската столица, тъй като руснаците започнаха десант на местното летище.

Екокатастрофа заплашва украинската столица
Ukraine News

Гражданите на Киев са предупредени да не отварят прозорците. Дим и вредни вещества от пожара могат да тръгнат във всяка посока, тъй като вятъра се мени, предупреди украинската Госспецсвяз.

На този фон бе взривен газопровод в Харков в района Даниловка.

Гори и нефтобаза в Ровенки, който се намира дълбоко в територията на Луганска област. Там са подпалени 200 тона дизелово гориво и администрацията евакуира жителите на градчето. Подозира се саботаж.

Кметът на Василков Наталия Баласинович каза пред “The Independent”, че градът ѝ и близкото летище са претърпели тежък обстрел с балистични ракети.

Екокатастрофа заплашва украинската столица
Ukraine News

“Врагът иска да унищожи всичко наоколо, но няма да успее. Дръжте се!”, апелира жената. По-късно тя записа съобщение във Facebook, в което казва, че всичко могат да видят пламъците от петролния склад в близост до града. “През деня той беше обстрелван от ракети, както и летището, но то все още е под контрола на Украйна”, казва Наталия Баласинович.

Екокатастрофа заплашва украинската столица

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции