<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възможно ли е...

Елха на непобедимостта бе поставена в Киев за празниците (видео)

18 Декември 2022
0 137

Елха на непобедимостта бе поставена в Киев за празниците.

Коледната елха се издигна на един от централните площади в столицата на Украйна, потънала в мрак след последните руски удари. “Елхата на непобедимостта” – така я нарече кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Тази година коледната елха на Киев е изкуствена. Дарена е от спонсори. За осветлението се използва генератор.

Жителите на Киев коментират, че ще празнуват в бомбоубежищата с надеждата, че 2023 година ще бъде по-щастлива от отиващата си, предава БНТ.

Отоплението в Киев вече е възстановено след петъчната масирана руска атака. Температурите обаче продължават да падат. Очаква се през следващите часове да стигнат минус 8 градуса.

Страната се готви да изпрати една от най-зловещите години от съвременната си история.

Надеждата, че сраженията ще спрат по празниците не се оправда. От Кремъл вече отхвърлиха възможността за примирие. Идват и предупреждения, че в началото на годината Русия може да започне нова мащабна сухопътна операция в Украйна.

Тежки сражения се водят за Бахмут в Донецка област. Според някои източници руснаците са на по-малко от 5 километра от града. За да спрат настъплението, украинските войници започнаха да изграждат окопи около града.

Украйна нанася ракетни удари по окупирани от Русия територии

Междувременно президентът Володимир Зеленски обяви, че Украйна възстановява доставките на ток и вода в районите, засегнати от петъчната серия руски ракетни удари. Той отново призова за защита на въздушното пространство над Украйна.

Вече е възстановено електроснабдяването на общо 6 милиона души, но ситуацията остава сложна в някои райони като Киевска, Виницка и Лвовска област. Спирания на тока има и в Одеса, Днепър и Чернигов. От украинската компания “Енергоатом” увериха, че работят деветте блока на ядрените централи под украински контрол.

Над 70 ракети са изстреляни срещу Украйна в петък, по данни на украинските власти. Те определят атаката като една от най-ожесточените от началото на инвазията.

Елха на непобедимостта бе поставена в Киев за празниците (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции