<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94441" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европа е първ...

Епидемичен взрив от Covid-19 на кораб на пристанище Бургас

20 Юли 2021
0 302

За епидемичен взрив от Covid-19 на кораб на пристанище Бургас съобщават от Министерството на здравеопазването.

Първият заболял е със симптоми от 7 юли. Toй има отпадналост, кашлица и температура. На 14 юли е бил транспортиран до УМБАЛ Бургас за изследване и преглед. Направен му е бърз антигенен тест за Covid-19, който е с положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение.

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

На 15 юли е организирано тестване на останалите 19 лица от екипажа на кораба с PCR тестове. 11 лица от персонала са с положителен резултат. Издадени са предписания за изолацията им на кораба за срок от 14 дни. Общото им състояние се проследява ежедневно. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания.

Заразените с индийския щам на коронавируса у нас работят в столичния градски транспорт (видео)

На 18 юли първият хоспитализиран от екипажа е бил преместен в УМБАЛ-Бургас, където за съжаление e починал.

На 19 юли друго лице от екипажа с положителен резултат за Covid-19 е със затруднено дишане и влошено общо състояние. След преглед от екип на Спешна помощ в Бургас е хоспитализирано в УМБАЛ Бургас.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения.

Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е било в Обединените арабски емирства на 27 юни. На 7-8 юли корабът е преминал Суецкия канал, което наложило качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не е допуснат до брега.Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

Източник: Министерство на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции