<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136995" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Партията на К...

ЕС одобри кредит от 1 милиард евро за Украйна

12 Юли 2022
0 83

Съветът по икономически и финансови въпроси на ЕС одобри кредит в размер на 1 млрд. евро за Украйна като част от програмата за спешна макрофинансова помощ за страната. Това съобщи първият заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, цитиран от NOVA.

“Министрите одобриха заем от 1 млрд. евро за Украйна. Това е част от нашата програма за спешна макрофинансова помощ”, каза той в рамките на заседанието на Съвета на ЕС.

По думите му, украинската икономика “има остра нужда от краткосрочно финансиране”. И допълни, че “ЕС е готов да помогне”.

Нова помощ за Украйна: 10 000 войници ще бъдат обучени от армията на Великобритания

ЕС одобри кредит от 1 милиард евро за Украйна
iStock
Междувременно стана ясно, че Европейският съюз е замразил руски активи на стойност 13,8 млрд. долара, от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари.

Това стана ясно след изявление на комисаря по правосъдието на съюза Дидие Рейндерс.

“Но трябва да кажа, че много голяма част от тях, повече от 12 милиарда… идват от пет държави-членки”, добави той. Рейндерс отказа да назове имената на тези пет държави, но добави, че очаква скоро и останалите страни членки да увеличат усилията си.

ЕС одобри кредит за Украйна от 1 милиард евро

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции