<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182160" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Ето как Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на Борисов (видео)

30 Май 2023
0 401

Ето как Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на Борисов.

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка”, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков пред журналисти по време на протеста пред „Дондуков“ 2.

Истинският гарант на демокрацията са протестиращите, каза още Петков по време на демонстрацията. Според него в България има гражданско общество, което като види атака към демокрацията, пълни площада, предаде NOVA.

„Това е истинската гаранция, че това, което успяваме да променим, ще остане променено. Хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, реално усещат, че губят историческото си време”, обясни Петков.

Той смята, че реформите в службите за сигурност са неизбежни.

Ето как Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на Борисов (видео)
Снимка: БулФото

Според Асен Василев Европа се намира на кръстопът. „Спуска се нова желязна завеса, която разделя Европа на две – свободна, демократична просперираща или Европа на бившия Съветски съюз. Националните предатели са тези, които искат да отклонят България от това да стои от правилната страна на тази желязна завеса”, допълни той.

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Припомняме, че Софийска градска прокуратура поиска имунитета на Бойко Борисов, лидера на ГЕРБ и депутат в 49-то Народно събрание. Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител – пране на пари.

От прокуратурата посочват, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено престъпление средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

Предстои Гешев да внесе официално искане за сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Той може да се откаже и сам от него. Ако не го направи, парламентът ще трябва да формира комисия по въпроса.

Главният прокурор Иван Гешев вече обвини индиректно Борисов в опит да го накара да подаде сам в оставка. В серия от изявления главният прокурор заяви, че е получавал покани да стана посланик в Израел или Турция. И дори да има политическа кариера, “вероятно в ГЕРБ”.

Ето как Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на Борисов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции