<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170595" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Ето как ще спасят от фалит швейцарската банка “Креди сюис”

19 Март 2023
1 107

Ето как ще спасят от фалит швейцарската банка “Креди сюис” – тя ще бъде купена от своя конкурент “Ю ес би” за 2 милиарда долара, съобщава Financial Times.

Целият банков сектор на Швейцария спешно търсеше решение за “Креди Сюис”. Важно беше то да бъде обявено преди утре сутринта да отворят финансовите пазари.

След фалита на две банки в Съединените щати, притесненията за подобна съдба на толкова голям играч като “Креди Сюис” предизвикаха интерес в целия свят. Това е една от 30-те глобални банки и сред най-големите управители на лично и фирмено състояние.

Ето как ще спасят от фалит швейцарската банка &#8220;Креди сюис&#8221;

Швейцарска банка бе обвинена за пране на пари на български наркотрафиканти (видео)

“Достигането на сделка още тази вечер беше решаващо, за да може утре, в понеделник, пазарите да са по-стабилни. Ако не бяха договорили нещо по спешност, убеден съм че финансовите пазари щяха да принудят политиците да действат”, заяви Бийт Уитман, партньор във финансова къща Porta.

По думите му това щеше да повиши неимоверно много несигурността на целия пазар. „Щеше да доведе до рязък спад на акциите в целия европейски банков сектор”, съобщи Уитман.

Ето как ще спасят от фалит швейцарската банка “Креди сюис”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции