<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България е с ...

Ето какъв процент от българите са неудовлетворени на работното си място (видео)

14 Септември 2022
0 90

80% от българите са неудовлетворени на работното си място, според проучване. Работодателите обаче все повече се интересуват от това как се чувстват служителите им на работното място, предава NOVA.

В националното проучване „Удовлетвореност на работното място” са анкетирани 1095 души, сред тях служители в IT сектора, в сферата на маркетинга, публичната администрация, търговията и продажбите.

Ето какъв процент от българите са неудовлетворени на работното си място  (видео)
Снимка: iStock

Годишната инфлация у нас достигна 17.7%

Около 60 % от заетите в  IT сектора са отбелязали, че не са удовлетворени от работната среда, обяснява Даниела Стамова от „Career show“, автори на проучването.

И допълни: „Те може да не са недоволни от заплатата, която получават, но може да са недоволни от други неща, да речем, че са много стресирани”.

Най-недоволните служители са в секторите „Търговия”, „Продажби” и „Публична администрация”, показва проучването. В тези сектори възнаграждения са най-ниски и висок процент от работещите са отбелязали, че не са удовлетворени от условията на труд в компаниите си.

„Секторът, в който имаше най-нисък процент на неудовлетвореност, не беше секторът, който получава най-високи заплати. Това беше HR секторът ”, уточни Даниела Стамова.

Ето какъв процент от българите са неудовлетворени на работното си място (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции