<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Астроложката...

Ето какво ще се случи с криптовалутите след 50 години

04 Юли 2021
0 538

Ето какво ще се случи с криптовалутите след 50 години според експерти, цитирани от CNBC.

Може да не знаем какви акции в S&P 500 ще направят следващия месец или след две години, но след няколко десетилетия те със сигурност ще се увеличат.

Дали обаче това важи и за криптовалутите? Някои прогнозират, че биткойните завинаги ще променят начина, по който разбираме и взаимодействаме с парите. Други предупреждават за опасен балон.

Но каквото и да прогнозира човек за криптовалутите, става все по-трудно да си представим бъдещето без тях.

Мнението на експертите

CNBC помоли експерти от различни области да опишат своята визия за валутите след 50 години. Отговорите им са съкратени и редактирани за по-голяма яснота.

Ivory Johnson, сертифициран финансов плановик и основател на Delancey Wealth Management:

„Криптовалутите ще нарушат традиционните финанси, тъй като една от най-атрактивните им услуги е възможността за ефективно прехвърляне на плащания през границите с малко или никакви разходи, забавяне или разлики с чуждестранната валута. Що се отнася до биткойните, 50 години са много време и биткойнът може да се превърне в световната резервна валута или в следващия AOL, който направи много хора богати. Един ден обаче е възможно и той да бъде отстранен от по-добрите технологии. “

Фредерик Кауфман, автор на „Парцелът пари: История на силата на валутата да омагьосва, контролира и управлява“:

„Още преди 2071 г. доларът ще има повече общо с крипто, отколкото със сребро или злато, така че няма нужда да се съмнявате в дълголетието на криптовалутите като средства за обмен. Всички пари са форма на криптиране. Така е от самото начало и тъй като животът ни се сближава все по-тясно с цифровата вселена, стремежът да инвестираме в биткойни само ще се ускори. По ирония на съдбата този импулс ще ни свърже с примитивните инстинкти.“

Ето какво ще се случи с криптовалутите след 50 години
Дан Игън, вицепрезидент по поведенчески финанси и инвестиции в Betterment:

„Криптовалутите като биткойн се оказаха полезни за движението на пари. Вероятно е спекулациите около тях да изчезнат. Но къде и как ще генерираме енергия, за да отговорим на търсенето на нарастващ крипто пазар, си струва да се обмисли”.

Драган Боскович, основател и директор на Blockchain Research Lab в Аризонския държавен университет:

„Органите на централната банка са заети с разработването на регламенти относно криптовалутата. Те осъзнават, че цифровата икономика е на път да стане основна през следващите 10 години”.

Барбара Ропър, директор по защита на инвеститорите към Федерацията на потребителите на Америка

„Извинявай. Преди известно време реших, че съм твърде стар за този брой”.

Ето какво ще се случи с криптовалутите след 50 години

Източник: CNBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции