<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108248" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обсъждат вди...

Ето кога големите ученици се връщат в клас (видео)

16 Ноември 2021
0 2390

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди образователното министерство да е предоставило безплатни, пише NOVA.

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

След тестването на малките ученици: Кога и големите? (видео)

Министър Денков: Преболедувалите и ваксинираните деца няма да бъдат тествани

Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Частните училища получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали.

Междувременно в МОН постъпиха няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата.

На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Ето кога големите ученици се връщат в клас

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции