<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекордни над ...

Ето кога Русия пуска назална Covid-19 ваксина

02 Януари 2022
0 328

Стана ясно кога Русия пуска назална Covid-19 ваксина. Тя ще бъде на разположение на гражданите след 3-4 месеца. Това съобщи  директорът на “Института Гамалея” Александър Гинзбург, цитиран от ТАСС. Според него, тя ще бъде ефективна и срещу новия щам на коронавируса Омикрон.

Как може да бъде победен Путин

Ето кога Русия пуска назална Covid-19 ваксина

“Лабораторните експерименти показват, че “Спутник V” в обичайната инжекционна форма предпазва от “Омикрон”, което означава, че ще бъде ефективна и в назалната си форма”, каза той.

Припомняме, че в края на миналата година стана ясно, че набирането на доброволци за изследване на назална ваксина срещу коронавирус в Русия ще започне на 15 януари. Предвижда се набиране на няколко групи хора – и вече ваксинирани, и такива, които все още не са.

В допълнение, тези проучвания ще тестват и система, разработена от института за определяне на нивото на антителата след прилагането на директна назална ваксина.

През октомври 2021 г., Министерството на здравеопазването на Русия издаде на Центъра. Разрешение на Института за провеждане на втора фаза от клинични изпитвания на ваксина срещу коронавирус под формата на назален спрей. Както Гунзбург отбеляза по-рано, тази ваксина няма да елиминира необходимостта от рутинна ваксинация, а ще се превърне в допълнение към нея, осигурявайки още една бариера за инфекция.

Русия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус.

Русия се нарежда на трето място по брой починали по време на пандемията след САЩ. Броят на починалите от COVID-19 в Русия надхвърли 600 000 души след скок в броя на заразените, свързан с “Делта” варианта на коронавируса.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции