<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102882" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски е вод...

ДПС обяви своя кандидат за президент (видео)

10 Октомври 2021
5 4259

ДПС обяви своя кандидат за президент – Мустафа Карадайъ, а вицепрезидент – Искра Михайлова. Решението беше съобщено от Юнал Лютви.

ДПС обяви своя кандидат за президент

Движението винаги е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. Сега за първи път има официално свои кандидати за президент и вицепрезидент.

„Това е един исторически ден за ДПС. Закъсняхме с издигането на кандидат. Минахме етапа да бъдем балансьори, играем сериозно да участваме във властта. Без ДПС трудно ще се направи сериозно и стабилно правителство“, каза Юнал Лютви.

Пеевски е водач на листата на ДПС във Велико Търново (видео)

Още при регистрацията си в ЦИК за участието си в изборите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ очерта каква ще бъде фигурата на техния кандидат: „Ние трябва да изберем президент, обединител на нацията, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание – това, което видяхме вече на два пъти“.

Сред спряганите имена за кандидат на ДПС бяха Пламен Орешарски, Мустафа Карадайъ и проф. Георги Близнашки.

ДПС обяви своя кандидат за президент

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции