<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френско ради...

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков

22 Декември 2021
0 862

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков.

На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени строителният инженер Данаил Николов и финансистът от “Има такъв народ” Пламен Данаилов (на снимката), който беше предложен за министър на финансите в неосъществилия се проектокабинет на ИТН с кандидат-премиер Пламен Николов. От ведомството на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов, които заемаха зам.-министерски постове досега. 

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков

Кандидатът за финансов министър на ИТН: Всеки депутат да гласува кабинета по съвест (видео)

Владимир Харизанов е назначен на длъжността заместник-министър на спорта. Той е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към института “Йохан Кройф” в Барселона. Бил е главен експерт в ММС през 2017 г. Досегашният зам.-министър Яничка Труева също запазва поста си.

На длъжността заместник-министър на земеделието са назначени икономистите Момчил Неков от БСП (на снимката по-долу) и Иван Христанов (ПП).Неков е и политолог, който от 2014 до 2019 работи в комисията по култура и образование и в комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент. Той стана известен като “15/15”, тъй като номерът му съвпадаше с номера на бюлетината на БСП на евроизборите през 2014. Тогава левицата му предложи да се оттегли, но Неков отказа.

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков
Момчил Неков. Снимка: БулФото

Христанов е работил предимно в частния сектор – в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Той беше водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Плевен.

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов. Вълковски е билзам.-председател на творческия съвет на столична програма „Култура“, както и първи изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация. Кадинов е архитект и професор в УАСГ. От постовете си във ведомството на Атанас Атанасов са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков
Атанас Атанасов

От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена Росица Велкова-Желева. Тя е магистър по „Финанси“ в УНСС. Има повече от 20 години опит в МФ, където вече е заемала поста на зам.-министър при Владислав Горанов от ГЕРБ.

В здравното министерство за заместници на проф. Асена Сербезова са назначени настоящият зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска” Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов, който е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. – 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница. От ведомството са освободени Александър Златанов и Тома Томов.

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Пенчев над 15 години упражнява самостоятелна практика като адвокат в сферата на търговското право, облигационното и административното право. Иванова беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание от “Има такъв народ” и член на Комисията по бюджет и финанси. Тя е с управленски опит в сферата на банковото дело и управлението на риска. От ведомството на Гроздан Караджов са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков.

От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават същите позиции в Министерството на икономиката.

Ето кои са 13-те заместник-министри в кабинета на Кирил Петков

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции