<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151660" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Катар 2022: Как...

Ето кои са най-големите печалби на футболни залози в историята

21 Ноември 2022
6 112

Ето кои са най-големите печалби след футболни залози в историята.

Световното първенство по футбол в Катар започна. На дневен ред отново са футболните залози. Милиони фенове на най-популярния спорт в света вече залагат малки, големи и дори колосални суми, надявайки се да спечелят много пари.

ИзСпортен Свят: Сеп Блатер замерен с пари (видео)

Ето кои са най-големите печалби на футболни залози в историята

Макар че възможността да спечелим парична сума, залагайки на любимия си отбор, изглежда голяма, истината за големите печалби е малко по-различна. Много малко щастливци могат да се похвалят с това да са спечелили толкова пари, че те да са променили целия им живот.

Какъв е най-големият печеливш фиш във футбола?

Най-големият коефициент, спечелен на футболни мачове, датира от 2001 година. Тогава Мик Гибс прибавя към сметката си 500 000 паунда. След като поставя залог от 30 пенса на колонка с коефициент 1.6 милиона към едно.

Фишът съдържа 15 мача, а шансът да бъде печеливш е изчислен на 0.0000006. Гибс успешно прогнозира всички победители в четирите професионални дивизии в английския футбол и Конференциите.

В златния фиш се включва още и вярна прогноза за шампиона от първенствата по крикет и ръгби. Последното прогнозирано събитие е финалът от Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Валенсия. Двата отбора завършват 1:1 в редовното време. Но немците успяват да победят в дългото надстрелване от бялата точка и осигуряват печалбата за Гибс.

Интересен факт е, че това е втората впечатляваща победа за британеца. Той е известен и с още един невероятен акумулатор от 9 срещи и коефициент 62,000/1. Това се случва през 1999-а и носи на Гибс печалба от 157 000 паунда при залог от едва 2.5 английски лири.

Какъв е най-големият печеливш залог на едно събитие?

Събитието, станало реалност при най-висок коефициент е невероятната титла на Лестър от сезон 2015/16 във Висшата лига. Тогава, под ръководството на Клаудио Раниери, “лисиците” успяват да шокират футболната общественост и да спечелят първенството. Въпреки че букмейкърите оценяват шансовете им с 5 000/1 в началото на сезона.

Това, според анализаторите, остава като една от най-романтичните истории в спортния свят. А един от залагащите успява да натрупа 72 000 паунда със залог от 50 британски лири от началото на сезона. Запознати твърдят, че печалбата му е можела да бъде и много по-голяма. Но мъжът решил да затвори залога си още през месец март.  Две месеца по-късно потенциалната му печалба се изчислява на 250 000 паунда.

Друг печеливш се оказва Лейгт Хърбърт. Той заложил 5 паунда на любимия си Лестър в началото на сезона. За съжаление, Хърбърт решил да затвори 2 паунда от залога си, срещу сумата от 5 600, а останалите три му докарали още 15 000 или обща печалба от 20 600 паунда. Ако е бил изчакал до края, фенът на “лисиците” щял да прибере 25 000 лири.

Ето кои са най-големите печалби след футболни залози в историята

Източник: Money

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции