<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109151" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как строител...

Ето къде в света ще се строи първият “Биткойн град” за 1 млрд. долара

23 Ноември 2021
0 451

Стана ясно къде в света ще се строи за 1 млрд. долара първия в света “Биткойн град”.

Майка стана обект на критики и заяждане, защото изглеждала “твърде добре” на детската площадка (видео)

Ето къде в света ще се строи първият "Биткойн град" за 1 млрд. долара

Става дума за латиноамериканската държава Ел Салвадор, която първа в света прие биткойна като официална валута в страната. Според плана на президента Найиб Букеле градът ще бъде финансиран първоначално с биткойн облигации. Стойността на проекта е 1 млрд. долара.

Пред местните медии Букеле заяви, че планираният град ще бъде изграден в източната област Ла Унион и “ще бъде освободен от данъци с изключение на данък добавена стойност (ДДС)”.

“Инвестирайте тук и печелете, колкото пари пожелаете”, заяви президентът. Според него това ще бъде един напълно екологичен град, който работи и получава енергията си от вулкан.

Половината от приходите от ДДС ще бъдат използвани за емитирането на облигации за изграждането на новия град, а другата половина ще отива за плащане на услуги като събиране на отпадъци, стана още ясно от думите на президента. Той допълни, че публичната инфраструктура ще струва около 300 000 биткойна.

Президентът на латиноамериканската страна оприличава плана си с основаните градове от Александър Велики.

“Биткойн сити” ще бъде кръгов град с летище, жилищни и бизнес райони и централен площад, който от птичи поглед ще изглежда като символа на биткойна. Ако искаме биткойнът да се разпространи в цял свят, трябва да изградим някои Александрии”, подчерта ексцентричният президент.

Страната планира да емитира първоначалните облигации през 2022-а година. А според президента Найиб Букеле – Ел Салвадор ще се превърне във “финансовия център на света”.

Източник: Money

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции