<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Формулата на ...

Ето от какви специалисти ще има нужда българският бизнес през 2022 г. (видео)

03 Януари 2022
0 1264

Стана ясно от какви специалисти ще има нужда българският бизнес през 2022 г.

Българският бизнес ще има нужда от близо 194 хиляди работници и специалисти през 2022 г. Данните са на Агенцията по заетостта. Нов персонал ще наемат близо 50 хиляди работодатели, което е с около 15 на сто по-малко спрямо миналата година.

Формулата на успеха: 5 съвета от милиардера Илон Мъск

Стана ясно от какви специалисти ще има нужда българският бизнес през 2022 г.

Според проучването около 44 хил. ще бъдат обявите за работа за висшисти като лекари, учители и IT специалисти. Почти толкова ще бъдат и обявите за неквалифициран персонал.

„Компании, които не бяха директно засегнати, подхождат много по-прагматично и плахо, тъй като за пореден път им се показа, че няма как да следват някаква пазарна логика, а просто трябва да изчакат следващото решение от правителството”, казва Валентин Кръстев, който е управител на компания за човешки ресурси.

„Усеща се огромен глад от бизнеса да се развива и работодателите имат нужда от съвсем леко отпускане, каквото се случи на няколко пъти през тези две години”, коментира той.

„Има огромно търсене в областите на производството. Достатъчно много производители останаха в България в последните години и те изпитват глад за работна ръка като са готови да приемат хора и от много различни сфери”, добавя Кръстев.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции