<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102012" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германските ...

Европарламентът отново ще призове да паднат визите на САЩ и за българи

04 Октомври 2021
0 212

Европарламентът отново ще призове да паднат визите на САЩ и за българи.

Европейският парламент (ЕП) ще приеме тази седмица резолюция, в която отново апелира за постигане на взаимно приемливо решение по въпроса с визите, налагани от САЩ на граждани на ЕС, предава Клуб Z.

Според ЕП е необходим “активен дипломатически ангажимент”, за да отпаднат визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Бойко Борисов обяви: Ако преизберат Тръмп, падат визите (видео и снимки)

Предвижда се утре евродепутатите да приветстват отпадането на визите за гражданите на Полша. Както и потвърждението, че Хърватия отговаря на всички изисквания да получи същото облекчение.

В доклада се отправя призив САЩ да ускорят процеса за пълното отпадане на визите за всички граждани на ЕС.

Европарламентът отново ще призове за паднат визите на САЩ за българи
Евродепутатите обсъждат доклади на Петър Витанов и Елена Йончева от БСП

Тази вечер ЕП ще разгледа доклад и на евродепутата Петър Витанов (БСП/СД) за приложението на изкуствения интелект в наказателното право. В доклада се призовава за мораториум върху употребата на лицевото разпознаване за правоприлагане.

Отчита се, че изкуственият интелект е полезен за разкриване на финансови и кибер престъпления, но включва разпознаване на речта, технологии за четене по устните, прогнозиране, способности за разкриване на поведение.

В съдебната система тези способности може да се използват при изчисляването на вероятност за повторно извършване на престъпление и при определяне на изпитателния срок, или при вземането на решение за присъдата, се посочва в доклада.

В четвъртък евродепутатите ще обсъдят доклад на Елена Йончева (БСП/СД) за агенцията на ЕС по убежището. Новата европейска агенция бе обособена по-рано тази година. Предвижда се тя да помага на държавите от ЕС при преместването и разселването на мигранти и бежанци. 

Европарламентът отново ще призове за паднат визите на САЩ за българи

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции