<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116174" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проверки на Н...

Европейски шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена (видео)

23 Януари 2022
0 1107

Европейски шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена, съобщава bTV.

Благой Тодев ще продаде златния се медал от шампионата на Стария континент в Словения. Той го спечели само преди четири дни, за да помогне на онкоболна жена от родния си град Банско. 

Младият спортист разкри, че още преди състезанието си е обещал, че ако успее да грабне медал, ще го продаде именно за подобна благотворителна кауза. За медала на младия биатлонист ще се наддава. Парите ще отидат за лечението на медицинската сестра Нели Гълъбова. Тя е диагностицирана с онкологично заболяване, а за нейното лечение в Австрия са нужни 120 000 лв.

Европейски шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена (видео)
Катрин Тасева направи същото преди години

Не за първи път роден спортист се включва в подобна кауза. Преди 2018-а гимнастичката  Катрин Тасева продаде свой златен медал за 10 000 лева, които дари на борещия се с рака Иван Тодоров. За съжаление той загуби битката за живота си преди няколко месеца.

Тогава жестът на Тасева трогна хиляди, а впоследствие пожелалият анонимност човек, който закупи медала, го върна на гимнастичката при гостуването й в предаването “120 минути” по bTV.

Доброто дири добро: Катрин Тасева получи златния си медал обратно (видео)

Европейски шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции