<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197400" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мийм на деня: ...

Европейска държава иска затвор за родители, чиито деца са напуснали училище

07 Септември 2023
0 280

Европейска държава иска затвор за родители, чиито деца са напуснали училище. Става дума за новите мерки за борба с младежката престъпност, предприети от правителството в Италия.

Торти летяха по шеф на авиокомпания, размазаха една в лицето му (видео)

Европейска държава иска затвор за родители, чиито деца са напуснали училище

Правителството на Джорджа Мелони одобри в четвъртък пакет от мерки в отговор на обществените страхове. Те са породени от това, което италианските медии наричат “бебешки банди”.

“Младежката престъпност се разпространява като петролно петно”, заяви Мелони на пресконференция. Той отбеляза, че досега държавата е заобикаляла проблема.

Правителственият указ улеснява арестуването на непълнолетни, носещи оръжие. И дава правомощието на властите да конфискуват мобилни телефони. Забраната на поръчки от конкретни проблемни точки ще бъде приложима от 14-годишна възраст.

Рим също така иска да направи родителския контрол на устройствата по-лесен за използване, за да се опита да ограничи достъпа на младите хора до порнографски материали.

Мерки

Правителството предприе действия, след като случаите на групово изнасилване на младежи в покрайнините на Неапол и в сицилианската столица Палермо, насочени срещу две непълнолетни и на 19-годишно момиче, получиха известност.

Те бяха последвани миналата седмица от убийството в Неапол на 24-годишен от ръцете на 17-годишен след спор за паркиране.

Правителственият указ ще влезе в сила незабавно. Но трябва да бъде ратифициран от парламента в рамките на 60 дни или ще изтече.

Малко вероятно е родителите, осъдени по новите правила за отпадане от училище, да се окажат зад решетките, тъй като в Италия присъди до четири години затвор обикновено не се излежават в затвора. Въпреки това криминалното досие остава сериозен въпрос.

Според фондация Openpolis, Италия има петият най-висок дял на преждевременно напусналите училище в ЕС, равен на 11.5% миналата година. В Кампания и Сицилия той надхвърля 15%.

Източник: “Дневник”

Европейска държава иска затвор за родители, чиито деца са напуснали училище

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции