<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво означа...

Европейска държава планира санкции за неваксинираните срещу Covid-19

30 Ноември 2022
0 459

Европейска държава планира санкции за неваксинираните срещу Covid-19, съобщава италианската агенция АНСА. Държавата е Италия, а санкциите ще бъдат за хора над 50 години, които не са си поставили нито една доза ваксина срещу коронавирус. Те ще влязат в сила през декември.

Глобите ще са в допълнение на вече съществуващите глоби за хора над 60 години.

Санкциите се налагат поради изтичането на крайния срок от периода, в който отказът от задължителна ваксинация по здравословни причини беше оправдан. Даденият срок от от 180 дни, когато отказът от задължителна ваксинация беше оправдан, вече е изтекъл.

Европейска държава планира санкции за неваксинираните срещу Covid-19

Затварят центровете за ваксинация срещу Covid-19 в Брюксел

Междувременно здравните власти във Франция съобщиха, че новите инфекции с Covid-19 отново се увеличават. Хората трябва да обмислят носенето на маски в обществения транспорт или когато са в контакт с уязвими хора.

“Изглежда, че епидемията от Covid отново се разраства”. Това каза говорителят на френското правителство Оливие Веран, цитирайки 40% увеличение на ежедневните случаи спрямо миналата седмица.

В понеделник бяха регистрирани 44 хил. новозаболели при средно 25 хил. дневно в предходните седем дни. Това е още доста под нива от над 100 хил., наблюдавани през март-април и през юли, и върхове от над 366 хил. през януари.

Европейска държава планира санкции за неваксинираните срещу Covid-19

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Чичо Коко

    01 Декември 2022

    🤡🤡🤡

Реакции