Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Facebook ще ви плати, ако му позволите да вижда какво правите на телефона си
Facebook ще ви плати, ако му позволите да вижда какво правите на телефона си
По света
06-12-19
добавено
491
прегледа

Facebook отново ще започне да плаща на хората, за да следи как използват телефона си. Това ще се случва чрез ново приложение, наречено Study, пише The Verge.

 

 

То ще наблюдава кои приложения се инсталират на телефона на дадено лице, времето, прекарано в тях, страната, в която се намират потребителите и допълнителните данни за приложенията. Facebook обаче казва, че няма да вижда конкретно съдържание, включително съобщения, пароли и уебсайтове, които посещавате.

 

Стартирането на проучването идва няколко месеца след последното приложение на компанията за проследяване на потребителите, Facebook Research, спряно поради различни противоречия.


Стартирането на проучването показва, че Facebook все още се нуждае от данни за това как хората използват телефоните си, както и, че социалната мрежа е научила нещо от последните скандали. Проучването ще бъде достъпно само за хора на възраст 18 и повече години; ще бъде налице само на Android, и ще се отваря със серия от екрани, описващи какъв тип данни събира приложението и как ще се използват.

 

Facebook не казва колко ще плати на хората, за да използват приложението, но в публикация в блога на компанията се посочва, че "всички участници в изследванията ще бъдат компенсирани."

 

Първоначално приложението ще стартира в САЩ и Индия.

 

 

Източник: The Verge