<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102161" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Facebook поставя ...

Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха едновременно в цял свят

04 Октомври 2021
0 4379

Социалните мрежи WhatsApp, Instagram и Facebook се сринаха и прекъснаха работа по света. Това е една от малкото толкова дълги паузи в работата им, макар че проблеми и преди е имало.

Фейсбук намалява политическото съдържание

Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха едновременно в цял свят

Трите приложения са собственост на Facebook и работят на споделена инфраструктура. Всички те спряха напълно работа малко преди 17:00 ч. Потребителите на Facebook виждат страница с грешка или съобщение, че браузърът им не може да се свърже. Приложенията WhatsApp и Instagram продължават да работят, но не показват ново съдържание, включително съобщения, изпратени или получени по време на проблемите.

Прекъсванията на Facebook се случват сравнително рядко, но имат огромно влияние в световен план, защото засягат три от най-големите приложения за комуникация.

Компанията често не разкрива точните причини за подобни сривове, тя не ги коментира дори след като бъдат отстранени. Всяко подобно прекъсване може да накара хората да започнат да използват конкуренти приложения и социални мрежи. Самият Марк Зукърбърк, създател на Facebook, казва, че при такъв момент е възможно да минат месеци преди неговата компания отново да спечели доверието на даден човек и той да се върне в платформата.

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции