<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94251" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европа на бун...

Facebook отговори на Байдън: Не сме виновни, че САЩ не си изпълнява ваксинационния план

18 Юли 2021
0 662

“Не сме виновни, че САЩ не си изпълнява ваксинационния план” – така Facebook отговори на обвиненията на американския президент Джо Байдън, че мрежата убива хора, пише Dir.bg.

Джо Байдън обвини социалните мрежи, че убиват хора

Джо Байдън заяви наскоро, че медийната платформа “убива хора” като допуска разпространение на дезинформация за COVID ваксините.

Facebook отговори на Байдън: Не сме виновни, че САЩ не си изпълнява ваксинационния план
Ето и гледната точка на Facebook

Данните сочат, че 85 процента от потребителите на “Фейсбук” в САЩ вече са ваксинирани или желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това обяви “Фейсбук” в съобщение на сайта си в корпоративния блог на вицепрезидента на компанията Гай Розън.

Целта на президента Байдън беше до 4 юли 70 на сто от американците да са ваксинирани. “Фейсбук” не е причината тази цел да не бъде изпълнена, се казва в съобщението.

В него се посочва, че за борбата с пандемията е необходимо участието на цялото общество. Информацията за тези усилия трябва да се гради върху факти, а не върху спекулации.

По данни на университета “Джонс Хопкинс” в САЩ са установени над 34 милиона случаи на зараза от коронавирус. Починалите с ковид са 608,8 хиляди души. И по двата показателя страната е на първо място в света, посочва ТАСС.

По сведения на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, 56 процента от населението на страната (над 185,7 милиона души) са били инжектирани най-малко с една доза препарат срещу ковид.

Около 48,5 процента (160,9 милиона души) са напълно имунизирани.

Facebook отговори на Байдън: Не сме виновни, че САЩ не си изпълнява ваксинационния план

Източник: Dir.bg

По данни на университета “Джонс Хопкинс” в САЩ са установени над 34 милиона случаи на зараза от коронавирус, починали с ковид са 608,8 хиляди души. И по двата показателя страната е на първо място в света, посочва ТАСС. Около 48,5 процента (160,9 милиона души) са напълно имунизирани. Данните сочат, че 85 процента от потребителите на “Фейсбук” в САЩ вече са ваксинирани или желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това обяви “Фейсбук” в съобщение на сайта си в корпоративния блог на вицепрезидента на компанията Гай Розън.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции