<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98460" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куче посреща ...

Facebook се извинява, след като изкуственият му интелект нарече “примати” тъмнокожи мъже (видео)

04 Септември 2021
0 1424

Facebook се извинява, след като изкуственият му интелект нарече “примати” тъмнокожи мъже, пише New York Times. Вижте видеото, предизвикало скандала.

Потребителите на Facebook, които наскоро са гледали видеоклип от британски таблоид с участието на чернокожи, са видели автоматична подкана от социалната мрежа. Тя ги питала дали биха искали да „продължават да гледат видеоклипове за приматите“. Това кара компанията да разследва случая. Междувременно функцията, предлагаща подобни етикети, е деактивирана. Установено е, че те са генерирани от изкуствен интелект.

Ryan Mac 🙃 on Twitter: "This is what the AI-powered prompt looked like.  The 3:30 minute video from the Daily Mail had nothing to do with  "primates." It was a set of

В петък Facebook се извини за това и го нарече „неприемлива грешка“. Социалният гигант заяви, че разглежда функцията за препоръки, за да „предотврати това да се случи отново“.

Видеото, качено на 27 юни 2020 г., беше публикувано от The Daily Mail и включваше клипове на чернокожи мъже в разправия с бели цивилни и полицейски служители. Нямаше връзка с маймуни или примати. Видеото можете да видите по-горе.

Facebook ще се уверява, че сте прочели статия, преди да я споделите

Facebook се извинява, след като изкуственият му интелект нарече "примати" тъмнокожи мъже
Отговорът на Фейсбук

Дарчи Гроувс, бивш мениджър по дизайн на съдържание във Facebook, каза, че приятел наскоро й е изпратил екранна снимка на подканата. След това тя я публикува във форум за обратна връзка за продукти за настоящи и бивши служители на Facebook. В отговор продуктовият мениджър на Facebook Watch, видео услугата на компанията, го определил като „неприемлив“ и обяснил, че компанията „търси първопричината“.

Facebook се извинява, след като изкуственият му интелект нарече “примати” тъмнокожи мъже

Източник: New York Times
Видео: Daily Mail

Потребителите на Facebook, които наскоро са гледали видеоклип от британски таблоид с участието на чернокожи, са видели автоматична подкана от социалната мрежа. Тя ги питала дали биха искали да „продължават да гледат видеоклипове за приматите“. Това кара компанията да разследва случая. Междувременно функцията, предлагаща подобни етикети, е деактивирана. Установено е, че те са генерирани от изкуствен интелект. Дарчи Гроувс, бивш мениджър по дизайн на съдържание във Facebook, каза, че приятел наскоро й е изпратил екранна снимка на подканата. ата“.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • marciano

    11 Септември 2021

    Първопричината е ясна! Просто изкуственият интелект, не може да лъже!

Реакции