<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои са 13-т...

Фандъкова отговори на Петков за детските градини: Тази година е най-силната за строителство (видео)

22 Декември 2021
0 3910

Кметът на София отговори за детските градини на премиера Кирил Петков, предава bTV. По нейни думи, тази година е най-силната за строителство.

Преди дни говорителят на правителството Лена Бориславова каза, че премиерът и министърът на образованието Николай Денков ще поканят на среща Йорданка Фандъкова. Причината – проблема с изграждането на нови детски градини в столицата.

Кирил Петков вика Фандъкова да обясни защо не се строят нови детски градини

Фандъкова отговори на Петков за градините: Тази година е най-силната за строителство

“Не мисля, че има недоверие от страна на премиера Кирил Петков. За 2020 г. са отпуснати общо 65 млн. лева на Столичната община с две постановления още първата година, като част от строителството, което сме финансирали, сме разплатили 9,6 млн. лева от тези 65. Тази година е най-силната година за строителство”, подчерта Фандъкова. Тя добави, че до края на годината ще са разплатили общо около 39 млн. лева от тях. Като ще останат около 26 млн. лева, с които ще разплатят градините, които се строят в момента и ще завършат следващата година.

“Около 2000 са 3-4 годишните деца в София, за които няма място в детските градини и за които се опитваме да напреднем най-много”, каза още Фандъкова.

Фандъкова отговори на Петков за градините: Тази година е най-силната за строителство

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции