<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо БНР внез...

Фандъкова, Здравков и Николов няма да са кандидати на ГЕРБ за кметове

11 Ноември 2022
0 807

Фандъкова, Здравков и Николов няма да са кандидати на ГЕРБ за кметове на София, Пловдив и Бургас.

Най-дълго управлявалите кметове на София и Бургас няма да бъдат кандидати за нов мандат. Това става ясно от изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, пише в. Сега.

Йорданка Фандъкова е кмет на София от 2009 г. Тя спечели местните избори последователно през 2011, 2015 и 2019 година и е най-дълго управлявалият градоначалник в София.

Димитър Николов е кмет на община Бургас от 11 ноември 2007 година. Той също е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров също няма да бъде издигнат от партията за местните избори догодина, става ясно от думите на Борисов.

Фандъкова, Здравков и Николов няма да са кандидати на ГЕРБ за кметове

Бойко Борисов се кара на журналист: Не те ли е срам!? (видео)

Ето какво заяви Борисов, докато отговаряше на въпрос за политическото бъдеще на  Димитров:

“Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София”.

Темата не бе продължена.

Кметовете София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха зам.-шефове на ГЕРБ до май 2021 г. припомня изданието. Тогава те бяха сменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им беше, че е по-добре да се фокусират върху работата си като кметове.

Фандъкова, Здравков и Николов няма да са кандидати на ГЕРБ за кметове на София, Пловдив и Бургас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции