<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155687" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Катар заплаш...

ФИФА отряза Зеленски да говори на финала в Катар (видео)

18 Декември 2022
0 2424

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи поредна стъпка да разпространи идеята за примирие по света. Този път той опита да изпрати видео обръщение преди финалния мач от Световното първенство в Катар. Това обаче срещна съпротива от страна на ФИФА.

От офиса на Зеленски са изразили надежда, че “ФИФА иска да използва платформата си за по-мащабни добрини”. Това не е първият опит на Зеленски да използва мащабни събития с тази цел. Той е давал изявления на форуми от политически характер като Срещата на Г20 до културни изяви от рода на филмовия фестивал в Кан.

ФИФА отряза Зеленски да говори на финала в Катар (видео)
Снимка: Twitter

Критиките за цялата организация на Мондиала в Катар не са спирали още преди началото на шампионата. От погазване на човешки права до смъртни случаи на работници, изкарващи прехраната си със строежа на съоръженията.

Задъ́ржан в Катар журналист почина по време на мач (видео)

В петък Джани Инфантино коментира темата с политическите послания на пресконференция. В началото на Световното бе пусната забрана за използване на ленти в подкрепа на ЛГБТ+ общността, каквито намеррения имаха някои от големите отбори, като Германия и Нидерландия.

“Ние сме глобална организация и не дискриминираме никого. Защитаваме ценности, защитаваме човешките права и правата на всеки на Световното първенство. Феновете и милионите гледащи по телевизията имат свои собствени проблеми.”

Източник: CNN

ФИФА отряза Зеленски да говори на финала в Катар (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции