<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207954" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има реален ри...

Финландия затваря гранични пунктове с Русия

16 Ноември 2023
0 102

Финландия затваря гранични пунктове с Русия. Европейската страна споделя 1340 км граница с Русия, която също служи като външна граница на ЕС. Страната, която се присъедини към НАТО по-рано тази година, обяви, че ще затвори четири от деветте си гранични пункта с Русия. Така се надява да възпре наплива на търсещите убежище към северната страна, коментира премиерът Петери Орпо, пише Mediapool.

Финландският президент каза в сряда, че нарастващият брой на кандидатите за убежище, които пристигат през източната граница на страната, са част от руското отмъщение за сътрудничеството на Финландия със САЩ в областта на отбраната.

Финландия затваря гранични пунктове с Русия
Снимка: iStock

Отговорът на Москва не закъсня. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че това създава нови разделителни линии в Европа. Москва ще отговори на тези действия в междуведомствен формат. Тя определи като безпочвени твърденията на Финландия, че Русия умишлено провокира ситуацията с бежанците.

Финландия започна изграждането на преградна стена по границата с Русия (видео)

Финландия затваря гранични пунктове с Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции