<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113329" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравните ек...

Финландия затвори границите си за неваксинирани

29 Декември 2021
0 312

Финландия затвори границите си за неваксинирани, съобщава NOVA.

Мярката влезе в сила в 14 ч. по Гринуич (16 ч. българско време) във вторник, предаде Франс прес. Финландското министерство на вътрешните работи съобщи след правителствено заседание, че само отрицателен тест за коронавирус вече няма да е достатъчен за влизане в страната. Чуждестранните пътници ще трябва да представят също така доказателство, че са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Вариант е и да са изкарали причиняваното от новия коронавирус инфекциозно заболяване.

Финландия затвори границите си за неваксинирани

Мярката важи и за гражданите на останалите държави от Европейския съюз. Изключение ще се прави само за чужденци, които не са навършили 16 години. Както и за тези от определени групи – с постоянно местожителство във Финландия, дипломати и други.

Миналата седмица финландското правителство обяви, че от вторник ще изисква отрицателен тест за коронавирус от всички хора, влизащи в страната. Дори да за ваксинирани срещу Covidид. Целта – да спре увеличаването на новите заразени, свързано с появата на новия вариант Омикрон. На заседание по обед кабинетът обаче реши да затегне допълнително правилата. От началото на пандемията във Финландия, с население от около 5,5 милиона души, са регистрирани повече от 236 хиляди случая на коронавирус. Над 1500 от заразените са починали.

Финландия затвори границите си за неваксинирани

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции