<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101802" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте с каква...

Фирма за транспорт на животни изгуби куче (РЕПОРТАЖ)

01 Октомври 2021
0 2994

Фирма за транспорт на животни изгуби куче, сигнализира Ивана Иванова, която се обърна към нас. Репортерът ни Виктория Симеонова разговаря със стопанката на кучето, която вече 11 дни търси своя любимец край село Микре, област Ловеч.

Сигналът

На 18 септември Ивана Иванова предала Бенджи на “Балкан Хорн” – фирма за превоз на кучета в чужбина. Причината – тя и приятелят й пътуват към Лондон, а в самолетите не се допускат домашни любимци. Ето защо дамата се е свързала с транспортната фирма с офис във Варна. Компанията има лиценз за транспортиране на животни. Услугата се заплаща и в случая е струвала 250 паунда.

Фирма за транспорт на животни изгуби куче

Часове след тръгването от Варна, шофьорът, представящ се като Ростислав Златев, се обажда на Ивана Иванова, за да й каже, че е изгубил кучето й край село Микре, област Ловеч. В този момент дамата пътува и след 20 минути е на място. Там Златев я посреща с думите: “Ще ти го намерят или ще ти дам пари за ново куче” – отношение, което обърналата се към нас сравнява с това към неодушевен предмет. При опит за разговор с фирмата, те не поемат никакъв ангажимент и отговорност. На нашите опити да се свържем с тях, не получихме отговор.

Дамата е подала сигнал за случая в 112, които обаче дори не са я свързали със Зоополицията. Тя призовава всеки, който види кучето, да съдейства – обещава и възнаграждение.

Фирма за транспорт на животни изгуби куче (РЕПОРТАЖ)
Нашият призив

Надяваме се от “Балкан Хорн” да представят своята позиция и най-вече – да поемат отговорност за случая. Още повече се надяваме да видим работеща Зоополиция някой ден – а не такава само по документи.

Ако видите Бенджи, пишете ни на имейла ни: [email protected], чрез формата за сигнали или на фейсбук страницата ни Gospodari.

Фирма за транспорт на животни изгуби куче

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции