<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133344" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абитуриенти ...

Фон дер Лайен: ЕС е изправен пред историческо решение за Украйна (видео и снимки)

12 Юни 2022
0 419

ЕС е изправен пред историческо решение за членството на Украйна. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която бе на посещение в Киев.

Страните от Общността ще трябва да вземат “историческо решение” относно кандидатурата на Украйна за членство в съюза на предстоящата среща на върха, която ще се проведе на 23 и 24 юни.

Позицията на ЕК по кандидатурата на Украйна се очаква на 17 юни

“Надявам се след 20 години, обръщайки се назад, да можем да кажем, че сме постъпили правилно”, каза Фон дер Лайен пред журналисти на връщане от Киев. Предизвикателството ще бъде да се излезе от срещата на върха на ЕС по-късно през юни с единна позиция, “която да отразява обхвата на това историческо решение”, допълни тя.

В събота Фон дер Лайен пристигна в Киев, за да обсъди с президента Володимир Зеленски главно оставащите спорни точки в кандидатурата на Украйна за членство.

ЕК иска да огласи в края на идната седмицата препоръката си дали на страната, която се бори с руската инвазия от 24 февруари, да бъде предоставен статут на кандидат за членство в Евросъюза.

В последните години Украйна постигна много, но остава да се направи още, заяви фон дер Лайен на връщане в Полша. “Нашата препоръка ще отрази старателно това”, добави тя.

Източник и видео: NOVA

Фон дер Лайен: ЕС е изправен пред историческо решение за Украйна (видео и снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции