<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108956" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Йордан Лечко...

Футболистът Йошуа Кимих губи 800 000 евро, защото отказва да се ваксинира

21 Ноември 2021
0 1658

Футболистът на “Байерн” Йошуа Кимих губи 800 000 евро, защото отказва да се ваксинира, съобщава bTV.

Спортистът няма да получи около половината от възнаграждението си. Причината – той втори път в рамките на 3 седмици трябва да бъде изолиран. По време на лагера с националния тим на Германия Кимих беше под карантина заради контакт с далия положителен тест негов съотборник Никлас Зюле. Този път футболистът е имал контакт с друг човек, но отново няма да може да бъде на разположение на тима за 7 дни. 

 Футболистът Йошуа Кимих губи 800 000 евро, защото отказва да се ваксинира
Снимка: Reuters

Здравните власти прекъснаха мача Бразилия-Аржентина: Четирима играчи излъгали, за да избегнат карантина (видео)

Проблемът идва от факта, че Кимих не е ваксиниран. В такъв случай – без доза от ваксина и под карантина заради контакт със заразен, в Бавария работодателите имат право да не изплащат заплатата на служителите си за времето, в което те не изпълняват задълженията си. “Байерн” се възползва именно от тази възможност. 

Кимих пропусна само един мач за тима си до момента – загубата от “Аугсбург” в първенството.

Самият футболист заяви, че иска да изчака, за да се увери в ефектна на ваксините, като беше категоричен, че не изключва да си постави доза след време. В клуба неваксинирати са още Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Микаел Кюизанс.

Въпреки това ръководството е категорично, че няма да задължава никого от футболистите да се ваксинира. 

Източник: bTV
Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции